Kadevilla

Rotterdam, (realisatie 2018)

2017

Een woonhuis aan de Nieuwe Maas in Rotterdam voor een gezin met 3 opgroeiende kinderen, met volop zicht op het water. De relatief kleine voortuin loopt via de tuinkamer en brede massieve trappen over in de keuken, de woonkamer en werkkamer die weer grenst aan een groen dakterras. Deze doorlopende ruimte geeft de bewoners volop de gelegenheid contact met elkaar en met de Maas te houden.
Vanaf de werkkamer draait de richting van de trap en overspant van muur tot muur. De woning wordt nu hier meer prive en aan de trap zijn de slaapvertrekken en badkamers te vinden. Door het split level karakter staan de verschillende ruimtes toch nog steeds in contact met elkaar. De trap eindigt bij een royaal, groen dakterras uitkijkend over de Maas.

Ontwerp: Studio Marco Vermeulen & Studio Joyce Langezaal
Technische uitwerking: 01-10 architecten
Aannemer: VHR Bouw, Rotterdam