Tentoonstellingsontwerp / Samenstelling / Projectmanagement / Redactie

Joyce Langezaal is opgeleid tot architect aan de Universiteit in Eindhoven. Zij heeft een korte periode op een architectenbureau gewerkt, waarna zij met veel plezier en voor vele jaren de functie van ruimtelijk ontwerper bij het Nederlands Architectuurinstituut heeft bekleed. In deze periode heeft zij vele grote en kleinere tentoonstellingen vormgegeven, waarbij het steeds belangrijk was om een goede vertaalslag te maken van het inhoudelijk concept naar een ruimtelijk interessante en voor publiek toegankelijke expositie.

Naast het werk als vormgever is haar takenpakket bij het NAi regelmatig uitgebreid. Zo was zij productieleider op verschillende locaties in Nederland en het buitenland, heeft zij ook de rol van projectleider vervuld en op kleinere schaal redactie werkzaamheden verricht.

In 2010 heeft zij de overstap gemaakt van het NAi naar het grafisch ontwerpbureau De Designpolitie in Amsterdam. Hier werkte zij als projectmanager. 

Begin 2012 heeft Joyce haar eigen studio opgericht voor mooie tentoonstellingen, uitdagend projectmanagement en interessant redactiewerk.